lördag, februari 28, 2015

Melodifestivalen: Deltävling fyra


Måns?


Nu har vi haft den sista deltävlingen av Melodifestivalen.  Vågar man säga "Äntligen!"?  Känns så länge sen vi var förstummade att Dolly Style fick vara med, mycket mindre att de skulle direkt till finalen.  Två veckor till innan en ny sångkung eller sångdrottning kronas.  

1.  Midnight Boy.  "Don't Say No."
Vi undrade om han skulle ta av kläderna som han gjorde i videon för "When You're Strange,"  men att vara naken i Örebro Arenan är inte lika spännande som i Stureplan i Stockholm.  Inte som han hade så mycket på sig heller.  Låten var OK men svårt att säga "Yes" till.
New York Juryn:  4. plats med 71 poäng
I Melodifestivalen:  7. plats

2.  Caroline Wenngergren.  "Black Swan."
Äntligen en låt som har någonting att lyssna till och som är bra för sig.  Caroline har en fin, mogen röst som sångare.  Det var annorlunda från alla andra.  
New York Juryn:  1. plats med 80 poäng
I Melodifestivalen:  5. plats


3.  JTR.  "Building It Up."
Teenybopper låt.  Förlåt men "Wha-o-o-o" inte är ett ord.  En låt behöver vad vi kallar för "text," det vill säga att det brukar finnas ord till musiken.  
New York Juryn:  7. plats med 57 poäng
I Melodifestivalen:   Till Finalen (kan du fattar?)


4.  Hasse Andersson.  "Guld och gröna skogar"
Det är altid roligt att se deltagare i Melodifestivalen som är ännu äldre än Gunnar.  Hasse sjöng en ursvensk låt.  Men, kan någon förklara för mig vad en "gold o gråna skujgar" är?
New York Juryn:  5. plats med 68 poäng
I Melodifestivalen:  Andra Chansen



5.  Dinah Nah.  "Make Me (La La La)."Made me laugh, laugh, laugh.  Se melodi nummer 3 öven.  Utan dansare vore det inget alls. Tur att hon är utbildad till sjuksköterska så att hon har ett sätt att tjäna pengar efter hennes Mello dagar. Vad är det som är för fel med namnet "Malin"?
New York Juryn:  6. plats med 62 poäng
I Melodifestivalen:  Andra Chansen 

6.  Annika Herlitz.  "Ett andetag"
Annika har en stark röst som är så vacker.  Och det känns så att hon kunde nästan sjunga allt.  Vi tyckte hon kunde vara farligt pga låten Slåg dig fri från filmen Frosten.  Men det var inte hennes dag idag.  Låten skulle har varit bättre. 
New York Juryn:  3. plats med 73 poäng
I Melodifestivalen:  6. plats

7.  Måns Zelmerlöw.  "Heroes"
Vi på New York juryn är medlemmar i Månsis fanklubb i New York, men vi måste avslöja att vi var mer än en liten besvikna med låten.  Has röst är så bra och han vet hur man uppträde.  Men vi tycker att han skulle har haft en betydlig bättre låt.  Det gick OK for honom förstås, men vi tror Heroes kan inte vinna i Eurovision Song Contest med eller utan Måns och sin fina nya kropp.  Tyvärr. 
New York Juryn:  2. plats med 79 poäng (mest för skinnbyxorna)
I Melodifestivalen:  Till Finalen

Måns Zelmerlöw i Örebro innan Melodifestivalen




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar