lördag, februari 21, 2015

Melodifestivalen -- Deltävling 3



Behöver han en renskötare?
Då ska man lära sig samisk.


Det var utsålt i Östersund ikväll trots att själva arenan har plats för 3 000 människor. Som vanligt var New York juryn på plats att se Melodifestivalens tredje deltävlingen med papper och penna och stora förväntningar. Ska vi se någonting lika bedrövlig som Dolly Style? Eller kommer Melodifestivalen att ändra riktningen och visa världen hur mycket musikalisk taläng det äntligen finns i Sverige? Vi ska se.


1.  Ellen Benediktson.  "Insomnia"
Hon kan  sjunga men låten kunde man faktiskt sova genom.  Det var svårt att höra henne ibland när hon försökte sjunger de låga tonerna.  Kunde har varit bättre.  Skulle har varit bättre.

I Melodifestivalen:  6. plats
Radio Free Järbo:  5. plats

2.  Kalle Johansson.  "För Din Skull"
Vilken ursvensk låt.  Rösten var bättre än vad vi hade väntat oss från en 18-åring.   Han gav ut mycket energi, men det var inget speciellt till slut.  Han fick extra poäng av New York juryn för svaret under intervjun där han sade att hans favorit låt är av Tracy Chapman.
I Melodifestivalen: Utslagen
Radio Free Järbo:  6. Plats

3.  Andreas Weise.  "Bring Out the Fire"
Det här var en bra låt som skulle gå bra i Eurovision Song Contest.  Han har en fin röst och det matchade låten.  Han skulle öva lite att uttala engelskan lite bättre emellertid.   Tajta byxor var en bra kostym val när det gäller de viktiga unga tjejrösterna.

I Melodifestivalen: Andra chansen
Radio Free Järbo:  1. Plats

4.  Andreas Johnson.  "Living to Die.
Jag ville tycka om honom.  Jag ville tycka om låten.  Jag ville att det skulle bli underbar.  Men det var inte.  It sucked.  
I Melodifestivalen:  7.  Plats
Radio Free Järbo:  7.  Plats

5.  Isa "Don't Stop"
OK.  Vi hörde att hon var 16 år gammal och tänkte, "Don't start."  Men det var inte helt usel.   Hon har inte en "squeeky" röst som andra unga sångare.  Vi tyckte inte om bidraget men inte hatade det helt heller.  Är det kritik eller beröm?
I Melodifestivalen:  Till Finalen
Radio Free Järbo:  4.  Plats

6.  Christine Amparo  "I See You"
Adele à la Suède.  Fin, stark, rökig röst.  Med lite mer tid med låten kommer det att bli ännu bättre.  Vi trodde i början att hon skulle sjunga om ICU och var glad att det hade ingenting med sjukhuset att göra.  Hoppas det går bra för henne.
I Melodifestivalen: Andra Chansen
Radio Free Järbo:  2. Plats

7.  Jon Henrik Fjällgren.  "Jag är fri"
Vet inte exakt vad man skulle säga.  Hans historia är så jävla intressant--ännu mer intressant än hans frisör.  Tyckte jag om låten?  Osäker.  Tror inte Europa skulle rösta för någonting som de ska tro är folkmusik fast att det här inte är folkmusik i det hela.  Jag tänker förstås om det fantastiska kroatiska bidraget för två år sedan.  Vi ska se hur det går för honom samt spöken.  
I Melodifestivalen: Till Finalen
Radio Free Järbo:  3. Plats

Håller ni med mig?  Nej?  Det går att kommentera.  




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar