lördag, januari 07, 2012

Occupy Järbo har börjat

Folkets Hus medan Occupy Järbo
fikade vid kioskan.  
Occupy Järbo har börjat.  En mängd arga och illalucktande människor blockera entrén till  Folkets Hus bärande skyltar med orden, "Vi är den 100%" och "Occupy Järbo."  Inspirerade av Occupy Wall Street, gruppen vill se mindre ekonomisk ojämlikhet i Järbo.   "Det finns ju människor som körer bilar som är nya Skoda bilar, typ" säger Sven Larsson.  "Det är inte rätt att så många andra har bara gamla Volvo."  Klara Svensson berättar att hon jobbar heltid vid ICA Nära i Järbo och bara har råd till ett litet hus.  "Efter 30 år som kassörska skulle jag har råd till en stor villa i Sandviken," påstår hon.

Spencer Trashy, ordföranden för Occupy Wall Street säger, "Vi är ju stolta över våra vänner i Järbo för att de har börjat med Occupy Järbo.  Vi är ju glada att Radio Free Järbo gör reportage om det, eftersom, det är den enda media som Occupy Järbo har."

Nästa vecka planera gruppen blockera huvudentrén till biblioteket.  Järbo Börsen, Svans närbutik och Överbyns Pizza bland andra har ordnat extra säkerhet till tillfället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar